↑ Return to 2013

Páduai Szent Antal ünnepe (2013.06.13.)

2013.06.13-án Páduai Szent Antal ünnepén a Kunszigeti Szent Antal kápolnában gyűltek össze a hívek, zarándokok, hogy imádkozzanak a szegények és elesettek megsegítéséért, az árvíz során bajbajutottakért, a gátakon önzetlenül segítőkért és minden emberért.

Ezen a napon a 17.00 órakor kezdődő szentmisét Mogyorósi Márk kapuvári káplán mutatta be, s ő szólt a megjelent hívekhez is. Márk atya beszélt a kópházi gyermekkoráról, ahol szintén volt egy Szent Antal kápolna. Rámutatott arra, hogy Szent Antal élete Krisztus keresztáldozatára irányítja figyelmünket. Saját életünkben sokszor eltévedünk a dolgainkban, nehézségeink közt gyakran elfeledkezünk Isten végtelen szeretetéről, viszont ha erre a kápolnára ránézünk, mindig megjelenik egy új remény, és lelkünk ezáltal megnyugvásra térhet az Istenbe vetett hit által.

Ezzel elkezdődött egy ünnepségsorozat, mely során a hívek 8 napon keresztül minden reggel 8.00 órakor szentmisével kezdik a napot, majd este 20.00 órakor hálaadó imaórával zárják.


 

Az adott cikk linkje: http://www.kunsziget.plebania.hu/esemenyek-unnepek/archivum/2013-3/paduai-szent-antal-unnepe-2013-06-13/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.