↑ Return to 2015

Elsőáldozás (2015.04.26.)

Elsőáldozás és eskütétel Kunszigeten

DSCF8643

Húsvét negyedik vasárnapján 13 kisgyermek vonult idén ünnepélyesen Isten színe elé a kunszigeti templomban, hogy keresztségi fogadalmát megújítva ismét tanúságot tegyen Jézus Krisztus szeretetéről. Lelkületben gondosan felkészülten várták a szentmisében Krisztussal való első találkozásukat az oltáriszentségben.

Útravalónak a jó pásztor vasárnapjához illő gondolatokkal gazdagodhattak.

A jó pásztor nyájában nem megalázó báránynak lenni, hiszen ehhez a nyájhoz szabad akaratunkból csatlakozunk. Jézus a szeretetével hódított meg minket, mi, akik ismerjük Őt, tudjuk, hogy érdemes ehhez a nyájhoz tartozni.

A jó pásztor az életét adja a juhaiért, veszély esetén sem hagyja el a nyáját, hanem példájával utat mutat nekünk. Ennél nagyobb szeretet nincs is a Földön.

A jó pásztor ismeri az övéit. Bűneink ellenére nem taszít ki minket, talán csak még jobban szeret, hogy érezzük, fontosak vagyunk számára.

A jó pásztor életet ad nekünk. Ha követjük Őt, új életre születünk. Ezt a hatalmas lehetőséget kaptuk meg a keresztséggel, és ezt erősítjük meg elsőáldozáskor tett eskünkkel. Nincs üdvösség másban, csak Jézus Krisztusban.

A szentmise befejező részében az újonnan megválasztott plébániai tanácsadó testület a hívek előtt ünnepélyes esküvel fogadta, hogy megbízatását vállalja, és munkáját lelkiismerete szerint legjobban végzi az egyházközségért.

Imádkozzunk elsőáldozóinkért, hogy egész életükben kitartsanak fogadalmuk mellett, és az oltáriszentség gyakori vétele által erősödjön bennük Jézus Krisztus szeretete.

 

DSCF8647Hozzám jöttél Jézus, ég és föld királya,

Kicsiny gyermekednek szegényes házába.

Hódolva borulok lábaid elébe,

Hittel, imádással áldásodat kérve.

 

Köszönöm Jézusom, hogy az enyém lettél,

Kérlek, hogy szívemben örök lakást vegyél.

Maradj mindig nálam, ne hagyj el már soha,

Szeretlek, kincsem nincs, szívem adom oda.

DSCF8652

DSCF8658

DSCF8660

DSCF8662

DSCF8671

DSCF8677

DSCF8684

DSCF8693

DSCF8699

Az adott cikk linkje: http://www.kunsziget.plebania.hu/esemenyek-unnepek/archivum/2015-2/elsoaldozas-2015-04-26/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.