↑ Return to Rólunk

Plébániai nap, kézműves tábor

Plébániai nap:

Az első plébániai napot 2009-ben szerveztük meg. Az a gondolat vezérelt bennünket, hogy a három egyházközség hittanos gyerekeinek rendszeres alkalmakként tartalmas elfoglaltságot nyújtsunk.
Évente 3-4 alkalommal, szombat délelőttönként gyűlünk össze, általában a kunszigeti plébánián. Mindig a közelgő ünnepkörrel kapcsolatos előadást, beszélgetést tartunk, melyet kézműves foglalkozások követnek.

Örömünkre szolgál, hogy egyre több gyermek részt vesz a rendezvényünkön, már 50-60 fős gyerekcsapat zsivaja tölti be a termeket. Igyekszünk sok kézműves technikát felvonultatni, volt már mártott gyertya készítés, írott tojás festés, tojás berzselés, készítettünk gyöngyös virágfüzért, karácsonyi képeslapot, madaras ajtódíszt, falevélből rózsacsokrot, mécsestartót, papírtököt, sőt, festettünk erdei manót is.
Terveink között szerepel a plébániaudvar kemencés nyári konyhájának beüzemelése langalló sütésre is.
Minden érdeklődő hittanost továbbra is szeretettel várunk rendezvényeinkre, melyek ingyenes programok.
Plébániai napok

 

Kézműves tábor:

A kézműves táborokat a plébániai napok kézműves foglalkozásainak sikerén felbuzdulva 2011-től szervezzük. Azoknak az öttevényi, mosonszentmiklósi és kunszigeti hittanos gyerekeknek szánjuk programunkat, akik egy-egy technikával közelebbről is megismerkednének.

Erre lehetőséget is ad a tábor, melynek végén a résztvevők tetszetős, használati és dísztárgyakkal térhetnek haza. A táborban díszítettünk nyomdatechnikával vászontáskát, pólót, megismerkedtünk a nemezelés alapjaival, készítettünk mozaikot, gyöngy ékszereket, és hangulatos nyári lámpást is.

Minden tábort kis kiállítással zárunk, ahol a szülők, nagyszülők megnézhetik a táborozók alkotásait. A három napos tábort önköltségen, délelőtti és délutáni foglalkozásokkal, és napközbeni ellátással szervezzük.

Kézműves tábor 2011
Kézműves tábor 2012


Kézműves tábor 2015

Idén is megrendeztük a hagyományos kézműves táborunkat július 22-24-ig a kunszigeti plébánián. A mindig jókedvű kis csapattal gyorsan szaladt az idő. A három nap alatt készítettünk radírnyomdát, amivel egyedi képeslapokat nyomtattunk. Készültek saját szövésű bájos szörnyecskék, stencilezett faliképek és memóriakártya-játékok is. A miniatűr könyvek szerelmesei biztosan tovább szerelmesedtek volna, ha meglátják a kicsi skatulya könyveinket, amikbe a gyerekek készítették az illusztrációt. Volt aki egy vershez, volt aki saját meséjéhez készítette a rajzokat. A ragyogó napsütésben színpompás halacskák lengedeztek a szellőben, mosolyt csalva mindannyiunk arcára. A képeink mindenki számára megmutatják, milyen jó hangulatban teltek itt a napok.

page1

page2


Az adott cikk linkje: http://www.kunsziget.plebania.hu/rolunk/570-2/